Tyche

Welkom op de website van Tyche.

Griffioen is gesloten zolang de lockdown duurt.
Aangezien het cultuurcentrum daarna gaat verhuizen, zullen daar dus GEEN spellenavonden meer gehouden worden.


Er zijn wel ontmoetingen online. Onder andere via BoardgameArena op de maandagavonden.

Wie zijn wij
Tyche is een non-commerciŽle (bord-)spellenclub. In het kort houdt dit in dat wij ervoor zorgen dat er met vaste regelmaat GRATIS spellenavonden georganiseerd worden. De spellenclub is gehuisvest in Cultuurcentrum VU de Griffioen op het studenten- en jongerencomplex Uilenstede te Amstelveen. Uilenstede ligt ongeveer 1 km ten zuiden van de VU Amsterdam in Amstelveen-Noord.

E-mail: info@spellenclubtyche.nl

Eerstvolgende Spellenavonden in de Griffioen

Griffioen is gesloten tot in ieder geval 9 februari. Geen Tyche spellenavonden aldaar tot die tijd.
Er zijn wel ontmoetingen online. Onder andere via BoardgameArena op de maandagavonden.

Geschiedenis

Tyche is een initiatief van Uilenstedebewoners die bemerkten dat er in de omgeving Amsterdam / Amstelveen veel te doen is voor mensen die meer willen dan alleen studeren of werken. Er zijn sportclubs, uitgaansgelegenheden en plaatsen waar je creatieve cursussen kunt volgen. Helaas waren er bijna geen spellenclubs.

Ja, als je Magic of een ander populair spel speelt kon je vaak wel ergens terecht. Echter als je gewoon eens een spel wilde spelen met (nieuwe) mensen, medespelers zocht voor Catan, een nieuw spel wilde uitproberen (voor je het eventueel koopt) of zelf iets had gemaakt wat je wilde uitproberen, dan kon je nergens terecht.
Begin deze eeuw besloten daarom een tweetal op Uilenstede woonachtige spelenthousiasten om een spellenclub op te richten. En Tyche was geboren!

Inmiddels is er een groep van zo'n vijftig personen die min of meer regelmatig komen. De meeste maandagen zijn we met zestien tot twintig personen die gezellig een spelletje komen spelen.
Kom gewoon eens langs en kijken. Meespelen kan natuurlijk ook. Wat je zelf wilt De toegang is GRATIS. Evenals parkeren op Uilenstede.

Waar komt de naam vandaan?

Tyche is een Griekse lotsgodin, de machtigste van de Griekse schikgodinnen. Zij is de godin van het toeval, geluk of ongeluk, belangrijke elementen in vele spellen. Je kent vast het verschijnsel wel, dat iemand ergens halverwege het spel roept dat hij/zij gaat winnen, waarna die persoon onherroepelijk ten onder gaat. Wel, het zou ons niet verbazen als dat door het toedoen van Tyche is, want zij is ook een wrekende godin; als iemand opschept over de rijkdommen die hij heeft vergaard, neemt ze alles als Nemesis weer terug.

Zie de link naar info over wat we in de toekomst van plan zijn.